Desert tradiţional de post cu macaroane

Un desert pe care îl ştiţi cu siguranţă de la bunici este cel cu macaroane şi nuci. Pentru că e o perioadă de post lipseşte brânza tradiţională dar este înlocuită cu nuci.

Macaroanele cu nuci şi scorţişoară repreznită un desert perfect pentru zilele în care doriţi să ţineţi post. Este preparat din ingrediente puţine, macaroane şi miez de nucă. Pentru aromatizarea acestuia aveţi nevoie şi de scorţişoară sau esenţă de vanilie, în cazul în care sunteţi alergic sau nu agreaţi scorţişoara.

Ingrediente:

    500 g macaroane

    300 g miez de nucă

    3 linguri ulei

    scorțișoară

    esență de vanilie

    4 linguri zahăr

    50 g pesmet

Mod de preparare:

Pentru început, punem macaroanele la fiert într-o oală cu apă şi le gătim conform indicațiilor de pe ambalaj. După ce au fiert, le scoatem din apă și le așezăm într-un bol. Adăugăm uleiul, miezul de nucă și amestecăm bine. La final, adăugăm pesmetul, zahărul, esența de vanilie și, eventual, scorțișoara. Amestecăm bine până la omogenizare şi poate fi servit cald.

Vizualizări: 1,149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: