Desert de post: Negresă cu glazură de ciocolată
Este o reţetă simplă şi delicioasă pentru cei care ţin post. Aveţi nevoie de o cană şi jumătate de zahăr, o cană şi jumătate de apă, 3 căni de făină, 3 linguri cu vârf de cacao, 4 linguri de ulei, 1 esenţă de rom, 1 praf de copt, 1 plic de zahăr vanilat, 100 g de stafide, 100 g nucă mărunţită, 1 praf de sare.
Pentru glazura de ciocolată vă trebuie 6 linguri de apă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de ulei şi 2 linguri de cacao.
Amestecaţi toate ingredientele şi turnaţi compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Negresa se coace la foc potrivit 25 de minute. Nu se deschide cuptorul în primele 15 minute pentru că nu mai creşte blatul! Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.
Glazura de ciocolată: Se pun într-o crăticioară toate ingredientele şi se fierb câteva minute până se îngroaşă compoziţia. Trebuie să aibă consistenţa unei smântâni. Glazura se toarnă apoi caldă şi se întinde cu o lingură peste blatul scos din cuptor şi răcit.
Poftă bună!