Descindere la adăpostul de câini după anunțul protestului împotriva primăriei Târgu Jiu. Patricia Paraschiv, la spital

A început o anchetă după ce 60 de câini au fost uciși de asociația cu care municipalitatea din Târgu Jiu are contract, pentru care târgujienii plătesc sume foarte mari. Primăria susține că a respectat legea, însă organizațiile de profil spun că este vorba despre o ucidere în masă și invită târgujienii la protest pe 23 august.

Între timp, adăpostul de câini deținut de organizatoarea protestului împotriva primăriei, ca urmare a uciderii animalelor, Patricia Paraschiv, este supus diverselor controale, iar aceasta acuză că este hărțuită. Pe rețelele de socializare au apărut informații conform cărora, după controalele de astăzi, Patricia Paraschiv a ajuns la spital.

Mai multe instituții au făcut astăzi verificări la adăpostul asociației Pro Animals din Târgu Jiu. Este limpede că aceste controale sunt efectuate ca urmare a protestului inițiat de Patricia Paraschiv, medic veterinar care se ocupă de câinii fără stăpân din Târgu Jiu de ani de zile. Cu ajutorul instituțiilor controlate politic, se pune o presiune uriașă pe asociația care, cu propriile resurse și pasiune pentru animale, a ținut sub control, de peste zece ani, escaladarea problemei câinilor.

Potrivit IPJ Gorj, verificările la adăpostul Pro Animals au fost realizate în urma unei sesizări la Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul IPJ Gorj. Astfel, astăzi, polițiști din cadrul BPA, însoțiți de reprezentanți ai DSVSA Gorj și ai Consiliului Județean Gorj - Serviciul pentru Protecția Animalelor, au efectuat cercetări în incinta unui adăpost canin aparținând unei asociații de profil, ocazie cu care s-a constatat că adăpostul nu este autorizat sanitar-veterinar.

Cercetările continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, urmând ca, la finalizare, să fie înaintat unității de parchet competente, cu propuneri legale, a anunțat IPJ Gorj. Acesta este, așadar, al doilea dosar deschis din cauza proastei gestionări a câinilor fără stăpân de către primăria Târgu Jiu. Între timp, sunt numeroase reacții din țară, inclusiv de la persoane celebre, care condamnă faptul că primarul Marcel Romanescu susține uciderea animalelor.

Vizualizări: 8,761

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: