Deciziile de recalculare a pensiilor vor fi livrate începând cu 16 August, anunță Poșta Română

Poșta Română va începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor începând de vineri, 16 august, în întreaga țară. Deciziile, primite de la Casa Națională de Pensii, vor fi livrate în toate județele și localitățile din România în următoarele zece zile.

Valentin Ștefan, directorul Poștei Române, a declarat într-o conferință de presă că procesul de livrare a fost bine pregătit, iar procedura de înmânare a deciziilor este una flexibilă. „Confirm faptul că am primit aproape în totalitate aceste decizii de la Casa Naţională de Pensii şi că urmează să le distribuim în totalitate în teritoriu, în ţară. Noi suntem deja pregătiţi ca vineri, în prima zi, 16 august, să începem distribuirea lor în fiecare judeţ al ţării”, a spus Ștefan.

Directorul Poștei Române a subliniat că deciziile de recalculare nu trebuie înmânate strict titularului. Orice persoană care locuiește la aceeași adresă cu beneficiarul poate ridica documentul. „Am verificat împreună cu colegii din companie faptul că procedura de înmânare a deciziei este una relaxată. Poate fi primită de orice locuitor, orice persoană care locuieşte la aceeaşi adresă cu beneficiarul. Deci, în cazul în care titularul nu este acasă, o rudă a acestuia care locuiește cu el poate să ridice decizia pentru clientul final, pentru persoana vizată”, a explicat Valentin Ștefan.

Vizualizări: 696

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: