Proiectul „MEDIA PENTRU TINEri” încheiat cu succes – Un pas important pentru tinerii din Târgu Jiu

Asociația Be Teen din Târgu Jiu a finalizat cu succes proiectul „MEDIA PENTRU TINEri”, un demers esențial în educarea tinerilor privind provocările din social media. Proiectul, desfășurat la Liceul Tehnologic „Henri Coandă”, a vizat un grup țintă de 50 de elevi cu vârste între 15 și 18 ani, având ca obiectiv principal creșterea gradului de conștientizare asupra fenomenelor de dezinformare și manipulare în mediul online.

Luni, 12 august, proiectul s-a încheiat cu o conferință finală la care au participat 60 de persoane. În cadrul acesteia, au fost prezentate rezultatele obținute și impactul pozitiv asupra tinerilor participanți.

Proiectul a inclus o serie de ateliere de educație media, menite să echipeze tinerii cu abilități esențiale pentru a diferenția între informațiile false și cele autentice. Printre subiectele abordate s-au numărat: înțelegerea fenomenului dezinformării, libertatea de exprimare într-un mediu incluziv, verificarea informațiilor din social media, și recunoașterea influențelor emoționale în mediul online. De asemenea, s-a format o rețea de multiplicatori care vor continua misiunea de educare a altor tineri.

Proiectul a contribuit și la dezvoltarea organizațională a echipei Be Teen, care a reușit să colaboreze eficient și să gestioneze sarcinile în mod profesionist. În plus, website-ul asociației, www.beteen.ro, a fost complet transformat, devenind mai prietenos și interactiv, datorită sprijinului oferit de Andrei Frîntu, tânăr olimpic din Târgu Jiu.

„Mulțumim Liceului Tehnologic „Henri Coandă” pentru parteneriatul oferit. Deși proiectul „MEDIA PENTRU TINEri” s-a încheiat, eforturile de educare și informare a tinerilor continuă. Ne propunem să inspirăm cât mai mulți tineri să devină cetățeni informați și responsabili”, au declarat reprezentanții Asociației Be Teen.

Proiectul „MEDIA PENTRU TINEri” a fost finanțat prin programul Efectiv Civic, dezvoltat de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, în parteneriat cu RAF – Romanian American Foundation și sprijinit de CJI – Centrul pentru Jurnalism Independent.

Galerie foto


Vizualizări: 322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: