De ce își retrag minerii cererile de pensionare: „Pensiile nu se dau pe Facebook”

Bucuria n-a ținut mult. Mai mulți mineri și energeticieni din Complexul Energetic Oltenia s-au răzgândit și nu mai vor să iasă la pensie după ce au aflat că ar încasa mai puțin decât și-au calculat în baza Legii 197. Sindicaliștii confirmă. “Pe Facebook, toată lumea spune că sunt 7.500 – 8.000 de lei pensiile. Singura problemă e că pensiile nu se dau pe Facebook”, a declarat un lider de sindicat la un post local de radio.

Doar de la Termocentrala Rovinari, 19 salariați vor ieși la pensie. Pentru 10 dintre ei, ultima zi la muncă a fost luni.

Ar mai fi angajați care ar fi vrut să iasă la pensie, dar au retras solicitările când au aflat cât vor încasa. Ar fi mult mai puțin decât s-a vehiculat pe site-urile de socializare și preferă să mai rămână în câmpul muncii până când se vor lămuri 100% lucrurile în privința Legii 197.

“La nivelul Sucursalei Electrocentrale Rovinari, din informațiile pe care le am eu, au fost emise 19 decizii de pensionare pentru colegii noștri care vor să părăsească această companie. Între cei 19, sunt câțiva colegi care sunt nemulțumiți de cuantumul pensiilor. Pensiile ar fi un pic mai mici decât se aștepta toată lumea. Am înțeles că foarte mulți colegi, și pot confirma 100% că e vorba de oamenii care sunt la mine în pontaj, și o parte din salariații care doreau să beneficieze de această prevedere leagală și-au retras solicitarea de a ieși la pensie tot datorită acestui aspect, că pensiile se pare că nu sunt așa cum au sperat oamenii, cum li s-a spus. Pe Facebook, toată lumea spune că sunt 7.500 – 8.000 de lei pensiile. Eu am 4.000 – 4.300. Singura problemă e că pensiile nu se dau pe Facebook. Se dau de Casa de Pensii. Sunt 19 de decizii de pensionare. Deja, luni a fost ultima zi de lucru pentru 10 dintre ei”, a declarat Jan Popescu, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 5,913

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: