Daune și opt ani de închisoare

Un gorjean a fost condamnat zilele trecute la opt ani de închisoare, pentru tentativă de omor. Tribunalul Gorj a stabilit și daune pentru victimele sale.

Scandalul a avut loc în seara zilei de 28 august 2020. Potrivit poliției, în timp ce trei localnici de 25, 29 și 43 de ani, se aflau la o masă, pe terasa magazinului din comuna Borăscu, după un schimb de replici, între aceştia și doi frați, de 32 și 40 de ani, din aceeași localitate, a izbucnit un conflict spontan, aceștia lovindu-se reciproc cu pumnii și picioarele.
„Persoanele vătămate s-au îndreptat spre ieșirea din curtea localului, moment în care inculpatul a luat o sticlă pe care a spart-o de zidul terasei, iar cu ciobul rămas (gâtul sticlei), profitând de neatenția acestora, le-a atacat, aplicându-le mai multe lovituri în partea superioară a corpului. Urmare a leziunilor grave suferite prin tăiere, persoanele vătămate au fost preluate și transportate de urgență la spital”, potrivit rechizitoriului procurorilor.

Agresorul a fost condamnat la opt ani de închisoare. „Condamnă inculpatul Tudoroiu Florin Daniel la pedeapsa de 8 (opt) ani închisoare ”, a decis Tribunalul Gorj.

În plus, bărbatul de 36 de ani va trebui să achite daune morale și materiale de câteva zeci de mii de lei. „Admite, în parte, acţiunea civilă formulată de către partea civilă Manea Marian Victor şi îl obligă pe inculpatul Tudoroiu Florin Daniel la plata sumei de 27.000 lei cu titlu de daune materiale şi 30.000 lei cu titlu de daune morale către aceasta. Admite, în parte, acţiunea civilă formulată de partea civilă Manea Neluţu Constantin şi obligă inculpatul la plata către aceasta a sumei de 30.000 lei cu titlu de daune morale, cererea privind acordarea despăgubirilor materiale urmând a fi respinsă”, se arată în minuta sentinței.
Sentința Tribunalului Gorj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. (A.M.)

Vizualizări: 616

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: