Cutremur puternic în Turcia

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a lovit miercuri estul Turciei, potrivit Centrului Seismologic Mediteranean European, citat de Times of Israel.


Cutremurul a avut loc la o adâncime de 9 kilometri, a declarat EMSC.

Agenția de știri de stat din Siria afirmă că seismul a fost resimțit în provinciile Hasakah, Deir Al Zor și Alep.

UPDATE: „Un total de 4 clădiri au fost avariate în provinciile Malatya, Șanlıurfa și Elazığ. 4 persoane aflate într-o clădire parțial avariată din Elazığ au fost salvate în viață. O cădere de pietre a avut loc în districtele Pötürge și Kale din Malatya. Urmărim evoluțiile”. Şcoli închise în două oraşe. Guvernoratele Malatya și Elazığ au anunțat că învățământul din școli va fi suspendat timp de o zi.

Deocamdată nu au fost raportate victime omeneşti şi nici pagube materiale. AFAD a precizat că seismul s-a produs la ora locală 10:46 (07:46 GMT) şi a avut epicentrul în districtul Kale, la aproximativ 40 de kilometri est de oraşul Malatya.

"Echipele noastre sunt în stare de alertă, iar operaţiunile de monitorizare pe teren sunt în curs de desfăşurare", au adăugat reprezentanţii agenţiei turce. Cutremurul de pământ a fost resimţit şi în trei provincii din Siria, Hasakah, Deir al-Zor şi Alep, a raportat agenţia naţională de presă din această ţară.

Vizualizări: 1,400

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: