Curtea de Conturi a depistat artificii pentru cheltuieli de Crăciun

Primăria din Bumbești-Pițic este ”arătată cu degetul” de inspectorii Curții de Conturi  pentru că nu a respectat măsurile impuse de Guvern pentru diminuarea cheltuielilor la sfârșitul anului 2023.  Aici au fost alocați bani de la bugetul local pentru achiziționarea cadourilor pentru ”Pomul de Crăciun”, deși autoritățile au încercat să mascheze această cheltuială în spatele unei sponsorizări.

”Primăria  nu a respectat prevederile legale prin care au fost stabilite limite de cheltuieli pentru organizarea evenimentului de sfârșit de an ”Pomul de Crăciun” cu suma de 23.056 lei. La Bumbești-Pițic s-a aprobat alocarea sumei de 40.000 lei, pentru achiziționarea de cadouri pentru copii cu ocazia serbării de iarnă ”Pomul de Crăciun”. Ulterior, entitatea a obținut o sponsorizare de 20.000 lei, care urma a fi utilizată pentru achiziționarea de cadouri pentru copii cu ocazia Sărbătorilor de iarnă”, au descoperit inspectorii Curții de Conturi Gorj

La Bumbești-Pițic s-au achiziționat cadouri pentru 200 copii, în valoare de 49.999 lei.  

”Analizând cheltuielile de aceeași natură în perioada ianuarie-septembrie 2023 s-a constatat că media lunară a acestora a fost de 6.944 lei, cheltuieli de ziua copilului 11.000 lei, ziua vârstnicului 15.000, ziua comunei 36.500 lei. Ținând cont de suma de 20.000 lei, reprezentând sponsorizări, rezultă că diferența de 49.999 lei, cheltuieli angajate pentru cadouri copii, trebuia să se încadreze în media lunară a cheltuielilor de aceeași natură, realizate în perioada ianuarie-septembrie 2023. Nu a fost efectuată plata acestei facturi până la data prezentului audit. Angajamentul legal în valoare de 49.999 lei nu a fost înregistrat în contabilitate, cheltuielile nefiind raportate în situațiile financiare încheiate la 31.12.2023”, se mai arată în raportul Curții de Conturi.

 Inspectorii Curții de Conturi Gorj vor urmări la primăria Bumbești-Pițic, modul în care se va efectua plata angajamentului legal reprezentând ”achiziție cadouri pentru copii cu ocazia serbării de iarnă ”Pomul de Crăciun”.

Vizualizări: 2,975

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: