Cum vrea UATAA Motru să recupereze banii de la rău-platnici

Uzina de Agent Termic din Motru a trecut în noul an cu aceleași debite pe care le are de recuperat de la asociațiile de proprietari. Sunt circa 15 milioane de lei pe care uzina nu reușește să-i încaseze de la oamenii care au uitat să plăteacă pentru căldură și apa calda pe care le-au consumat.

Sunt datorii vechi și de aproape zece ani. Uzina de Agent Termic se va îndrepta în instanță împotriva asociațiilor, apoi acestea vor fi nevoite să recupereze banii de la locatari.

Demersurile sunt foarte greoaie și nu au dat rezultate importante nici până acum. Drept dovadă, suma uriașă care se tot mărește cu fiecare lună.

“Ne-au venit bani de la Guvern, cinci milioane de lei. Dar încasările sunt foarte slabe. Jumătate sunt dezastruoase. Degeaba ne ajută Guvernul, dacă asociațiile nu vor să ne ajute. Noi am făcut tot ce ține de noi. Am dat în judecată toate asociațiile care aveau datorii. O să încercăm să revenim și la executări. Asociația nu lucrează prin conturi și bani cash nu ne dau, știți că e noua lege cu 5000 de lei cash, se feresc să pună în cont pentru că le iau executorii bani și e o nebuloasă totală”, a declarat directorul UATAA, Dorel Drăghici.

În lunile de iarnă însă, UATAA nu poate trece la debranșări. Așa că demersurile se vor concretiza abia din primăvară.

Vizualizări: 1,287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: