Cât au scos gorjenii din buzunar pentru masa de sărbători

Sărbătorile de iarnă au diminuat bugetul gorjenilor din perioada următoare. Cetăţenii au luat cu asalt magazinele şi pieţele în căutarea celor necesare pentru masa de sărbători.

Cele mai aglomerate spaţii au fost hypermarketurile, care şi-au prelungit programul de funcţionare.

Printre cele mai vândute alimente se numără carnea de porc, carnea de pui, fructele, legumele şi prăjiturile de casă.

"Pentru masa de Crăciun am cheltuit în jur de 1.000 de lei. Am avut invitaţi, prieteni, familie. Stăm la bloc, deci nu avem carne de casă. Am cumpărat toate cele de trebuinţă. Pentru sarmale, pentru friptură, aperitiv, sucuri, un vin bun. Nu poţi să petreci Crăciunul fără masa bogată. De Revelion am fost la restaurant. Doi adulţi şi un copil, am plătit undeva la 1.200 de lei. Astea sunt preţurile", spune o târgujiancă.

Dacă unii cetăţeni şi-au pregătit bucatele de sărbători acasă, alţii au preferat să le comande: "Nu am pregătit mai nimic acasă. Lucrăm destul de mult şi nu avem posibilitatea. Nu mi-am făcut un calcul. Estimativ, să zicem aşa, pentru masa de Crăciun am chletuit în jur de 800 de lei. Am luat două platouri de bucate tradiţionale, un platou de prăjituri, un cozonac. De Revelion am procedat la fel, am comandat platouri", spune o altă tâgujiancă.

Vizualizări: 1,115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: