Cum vrea CEO să întinerească forţa de muncă
Aproximativ 13.300 de angajaţi mai numără Complexul Energetic Oltenia, iar în acest an vor mai pleca acasă încă 200 de salariaţi, după ce se va pune în aplicare programul de reorganizare. Ca să nu rămână cu forţa de muncă îmbătrânită, oficialii companiei fac demersuri să angajeze şi tineri, acolo unde este nevoie.
CE Oltenia s-a implicat în învăţământul profesional dual. Susţine câteva clase de specialişti care vor ieşi de pe bănci începând cu anul 2019. Cei care vor dori să muncească în sistem vor fi angajaţi, mai ales că media forţei de muncă este de 50 de ani. În plus, reprezentanţii companiei au mai angajat, în ultimii ani, şi rude ale salariaţilor care au suferit accidente mortale la locul de muncă.
„Există un program de întinerire. Discutăm despre învăţământul dual. Discutăm pe termen mediu. Pe termen scurt, se fac angajări pe anumite criterii pe care nu ni le-am dori: decedarea unui salariat la locul de muncă. Noi nu ne-am dori să facem un criteriu din această situaţie, dar s-au mai angajat rude ale foştilor angajaţi care au decedat la locul de muncă ori din cauza deceselor ca urmare a îmbolnăvirilor. Este o chestiune de solidaritate umană, nu este un favor”, susţine Ion Ruşeţ, consilierul managerului CEO.
Alţi tineri vor putea fi selectaţi dintre cei care vor ceda companiei terenuri sau case. „Negociază cedarea unor terenuri şi locuinţe şi au şi această revendicare, să fie angajat un membru al familiei. Lucrul acesta s-a întâmplat şi se va întâmpla şi în continuare. Discutăm de la caz la caz, în măsura locurilor disponibile şi în funcţie de pregătirea profesională a solicitanţilor. S-au cam dus timpurile în care se făceau angajări politice”, a transmis Ion Ruşeţ, la Gorj TV.
(M.M.)