Cum vor funcționa grupurile energetice în „rezervă de capacitate”

Planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia este mai „draconic” decât se presupunea că va fi,  în vremea în care a început să fie elaborat. Este opinia liderului de sindicat Constantin Mitrescu. Președintele Sindicatului Energia Rovinari a declarat că ultima variantă a planului, publicată și pe site-ul CE Oltenia este una extrem de dură.

  

Mitrescu subliniază că rezerva de capacitate, în care se vor afla cele trei grupuri, începând cu anul 2026, va însemna că acestea vor funcționa, împreună, doar trei luni pe an.

„Constatăm că este mai draconic ca atunci, că acum toate trec în rezervă de capacitate, începând cu 1 ianuarie 2026. Această rezervă de capacitate este, din informațiile pe care le avem, fiecare grup să funcționeze o săptămână și să stea trei luni, deci așa este luată în calcul perioada din 2026 până în 2029-2030. Dacă facem un calcul, un grup, pe parcursul unui an, va funcționa o lună de zile, deci trei grupuri, trei luni de zile”, a declarat Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari, la Radio Infinit.

Mirescu arată cu degetul și spre cei care abia acum par că au înțeles efectele devastatoare pe care le va avea punerea în aplicare a planului de restructurare al Complexului Energetic Oltenia.

Am văzut primari, șeful Consiliului Județean și lideri de sindicat care fac scandal. Atunci când trebuia făcut scandal nimeni nu a făcut. Atunci trebuiau chemați la Consiliul Județean primarii și șefii CEO, Burlan și cu cei care lucrau la plan. Trebuiau întrebați ce plan trimit spre aprobare la Bruxelles. Spuneți-ne planul ca să știm și noi ce ne așteaptă. Poate atunci se putea face presiune pe ei să nu trimită așa ceva să ajungem acum, să nu avem cale de întoarcere, fiind jaloane în PNRR chestiile acestea”, a mai afirmat Constantin Mitrescu.

Vizualizări: 1,329

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: