Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Cum să prepari acasă soluția antimucegai!

Mucegaiul poate să apară mai ales în sezonul rece, atunci când casele nu mai sunt aerisite zilnic. O soluție antimucegai făcută în casă din produse eficiente şi cu ingrediente simple te poate salva de mucegaiul care apare mereu.

Mucegaiul este o ciupercă microscopică, parazită, care se înmulţește prin microspori. Cu această problemă se confruntă foarte multe persoane, deoarece apare în condiţii de umezeală. Pe lângă aspectul şi mirosul neplăcut, poate pune sănătatea în pericol. De obicei, apare pe pereţii din baie, dar şi în alte colţuri ale casei.

Mucegaiul ne poate aduce probleme de sănătate dar nu alergaţi imediat către produsele chimice din comerţ, deoarece există câteva soluţii minune şi la îndemâna oricui.

Bicarbonatul de sodiu si oțetul sunt doua ingrediente care ne pot scăpa rapid de mucegai.

Tot ceea ce trebuie să faceţi este să adăugaţi patru linguriţe din ingredientul minune cu apă şi puţin oţet de mere. Soluţia obţinută este perfectă pentru îndepărtarea mucegaiului și trebuie să o aplicaţi pe zonele afectate, unde va acţiona imediat.

Oţetul este indicat să-l utilizăm chiar şi aşa cum este, nu trebuie să-l diluăm cu apă pentru a elimina mucegaiul. Dacă nu suportaţi mirosul puternic îl puteţi amesteca cu câţiva stropi de ulei și aerisiţi camera după ce a acţionat. 

Uleiul de arbore de ceai are şi acesta capacitatea de a elimina bateriile și infecțiile fungice. Ca şi în cazul oţetului, uleiul de arbore de ceai nu trebuie diluat cu apă, astfel va da cele mai bune rezultate. Se aplică pe zonele afectate, iar apoi se clăteşte.

Extractul din semințe de citrice are un mare avantaj că nu are miros. Iată cum se prepară pentru a da cel mai bun randament: se iau două ceşti cu apă şi se amestecă cu 20 de picături din acest extract. Soluţia rezultată se pune într-un pulverizator şi se stropesc zonele cu mucegai.

Indiferent de soluţia pe care o alegi contra mucegaiului este recomandat să aerisiţi încăperea în timpul şi după ce curăţaţi mucegaiul. 

Vizualizări: 476

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: