Află cum se curăţă rapid cantităţi mari de usturoi
Atunci când ai nevoie de o cantitate mare de usturoi curățat nimeni nu e bucuros să primească această sarcină. Gospodinele experimentate au însă un secret prin care reușesc să curețe rapid usturoiul.
Usturoiul curățat în apă fierbinte este cel mai bun truc în bucătărie, mai ales când ai nevoie de o cantitate mai mare pentru o marinadă. Alte metode tradiționale sunt frecarea în palme a cățeilor sau zdrobirea ușoară cu un cuțit.
Se pare că obiceiul de a curăța usturoiul în apă fierbinte a revenit în atenția bucătarilor. Totul se rezumă la înmuierea căţeilor într-un bol cu apă clocotită.
Tot ce trebuie să faceți este să puneți apa la fiert și, după ce a dat în clocot, să o turnați peste cățeii de usturoi. După un minut de așteptare, încercați decojirea și veți vedea cât de rapid e acum procesul. Trucul funcționează, dar poate dura ceva timp până când se fierbe apa și, ulterior, se răcește după ce s-au înmuiat cățeii astfel încât să poată fi curăţaţi.