Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi.
De cele mai multe ori, ouăle se pot sparge în timpul procesului de fierbere. Iată câteva sfaturi utile pentru a evita acest lucru.
1. Pune ouăle într-un singur strat în cratiță.
2. Adaugă apă rece care să le acopere cu 2-3 cm.
3. Pune cratița pe foc mare și lasă apa să fiarbă. Cum a dat apa în clocot și ouăle încep să fiarbă și să vezi bule în jurul lor, pune un capac și ia cratița de pe ochiul cu flacără.
4. Lasă ouăle să stea în cratița cu apă fiartă pentru 17 minute.
5. Între timp, pune apă cu gheață într-un bol încăpător.
6. Când trec cele 17 minute, scurge apa din cratiță și transferă ouăle în apa rece pregătită.
7. Răcește ouăle complet în apă și apoi pune-le la frigider. Ouăle reci sunt mai ușor de cojit decât cele calde.
De asemenea, sucul de lămâie este secretul din spatele unor ouă fierte foarte bine, dar care rămân cu coaja intactă, chiar dacă au fost ţinute mai mult timp la temperaturi ridicate.
Tot ce trebuie să faci este să ungi ouăle crude cu zeamă de lămâie, înainte să le pui la fiert. Vei observa cum coaja acestora nu se va mai crăpa în timpul fierberii.