Cum s-a petrecut crima care a oripilat o comunitate întreagă

Comunitatea din Baia de Fier e înca în stare de șoc după crima care a avut loc, duminică. Mariana Butu, contabila primăriei, a fost ucisă de concubinul ei după o ceartă. Nu au mai avut conflicte si oamenii din zonă au numai cuvinte de bine la adresa celor doi. "Cred ca boala l-a dărâmat", a spus un coleg al femeii.

Ginel, cel care i-a luat viața Marianei, ar fi avut probleme psihice și, spun apropiații, ar fi întrerupt tratamentul în urmă cu trei zile. Femeia i-ar fi cerut să plece din casa ei, unde se mutase în urmă cu patru ani, dar el nu s-a putut împăca cu această idee. "I-a spus că ea pleacă la mama ei și când se întoarce să nu-l mai găsească aici. A încuiat tot, mai puțin bucătăria din spate. Acolo a fost el și cred ca a așteptat-o. Acolo a omorât-o. Au auzit de acolo din spate vecinii de peste drum țipetele, dar nu au știut ce se întâmplă până a ieșit el și a spus ce a făcut", a spus un verișor al femeii. 

Vecinii sunt îngroziți. "A ieșit și a spus: O omorâi pe Mariana! Era plin de sânge. E ceva îngrozitor! Nu știm cum a ajuns aici. Amândoi doi oameni muncitori, cumsecade, nu am auzit sa se certe o singură dată", a spus o vecină. "Știu că ea s-a dus la biserică, apoi s-a mai dus undeva și pe la 16, când a venit acasă, am auzit ambulanțe, poliție si când am ieșit din curte am aflat că a omorât-o. Nu i-am auzit vreodată să țipe sau sa se poarte urât. Am înțeles că el avea o boală psihică, lua pastile, dar de trei zile nu le-a mai luat. E posibil să fie asta problema ce l-a făcut să pună mâna pe cuțit. A avut o viață grea. I-a murit soțul, i-a murit și fata când avea 20 de ani, avea leucemie. I-au murit și socrii, și tatăl. Numai de probleme a avut parte. A fost un om pâinea lui Dumnezeu", a spus un alt localnic. 

E doliu și la primărie. Mariana era contabilă de peste 20 de ani la Primăria Baia de Fier. 

Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore și procurorii vor propune arestarea sa preventivă. Bărbatul de 55 de ani va fi expertizat psihiatric pentru ca oamenii legii să afle dacă a avut discernământ în momentul în care a comis oribila faptă.

Crima i-a șocat și pe anchetatori. Femeia a fost lovită de 16 ori cu un cuțit în zone vitale și a avut parte de o moarte foarte violentă, spun anchetatorii. "Suspectul a aplicat mai multe lovituri cu un cuţit, au fost numărate 16, victimei în zone vitale, cu putere, leziunile produse au condus la decesul acesteia", a declarat Cristina Ciobanu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Vizualizări: 2,726

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: