OPC Gorj a demarat controale ample. Primele concluzii

În urma unor reclamații primite online din partea locuitorilor municipiului Târgu Jiu și în baza tematicii regionale privind alimentația publică, au fost efectuate noi acțiuni de control de către Comisia pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Gorj.

Rezultatele acestor controale au scos la iveală grave abateri referitoare la igienă, modalitatea de depozitare și păstrare a materiilor prime și produselor semi-preparate în anumite localuri. De asemenea, au fost constatate practici comerciale înșelătoare, precum omisiunea afișării gramajelor pentru produsele finite vândute, afișarea incorectă a gramajelor pe etichetă și folosirea unor ingrediente nereale, în locul celor naturale, pe care le promovau.

Aceste descoperiri alarmante au stârnit îngrijorarea autorităților și au determinat CJPC Gorj să intensifice activitățile de control pentru a proteja drepturile consumatorilor. Aceste măsuri vin în sprijinul cetățenilor și se doresc a fi un semnal puternic că nerespectarea legislației și încălcarea drepturilor consumatorilor nu vor fi tolerate.

Pentru a putea acționa în mod eficient, cetățenii sunt încurajaţi să semnaleze eventualele abateri sau practici comerciale înșelătoare pe adresa de e-mail www.anpc.gov.ro. De asemenea, se recomandă tuturor consumatorilor să solicite întotdeauna documentul de plată (bon fiscal, factură, chitanță, etc.), astfel încât să-și poată proteja drepturile în calitate de consumatori de produse alimentare, bunuri nealimentare sau servicii.

Galerie foto



Vizualizări: 1,673

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: