Cum ne ferim de țepe înainte de sărbători. Sfaturile polițiștilor gorjeni!

Polițiștii gorjeni vin cu sfaturi să nu cădem în plasa celor care urmăresc să înșele turiști în apropierea sărbătorilor de iarnă. Mulți turiști s-au plâns deja pe Facebook că au luat țeapă de la indivizi care au promovat pe internet cabane inexistente. 

"Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj vin în ajutor cu o serie de recomandări preventive, pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de înșelăciune:

● Închiriază doar din locuri de cazare înregistrate oficial.

● Verifică cu atenție oferta.

● Nu accepta imediat o propunere ce pare tentantă. Când crezi că ai identificat o oportunitate, documentează-te mai întâi pentru a lua o decizie corectă, în cunoştinţă de cauză. 

● Nu semna niciun document sau înmâna bani până nu faci propriile verificări ale persoanei/firmei cu care vrei să colaborezi. 

● Nu da niciodată bani sau date personale unei persoane pe care nu o cunoşti sau în care nu ai încredere. Acest lucru include şi transferul unor sume de bani în ţară sau străinătate prin metode de plată pe care nu le cunoşti/cu care nu eşti familiarizat. 

● Pe internet, accesează direct site-ul de care eşti interesat. Evită să utilizezi link-urile trimise prin email. 

● Întotdeauna încheie un contract.

●Dacă ai identificat un escroc sau ai devenit victima lui, sesizează imediat poliţia.

●Ţine minte: escrocii sunt vicleni şi inteligenţi. Ştiu cum să te manipuleze pentru a îşi atinge scopul. 

●Fii suspicios şi vigilent. Dacă ceva este prea frumos pentru a fi adevărat, probabil că te afli în vizorul unui escroc", transmite IPJ Gorj într-un comunicat de presă.

Vizualizări: 333

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: