Cum ajunge o firmă care mătură orașul să primească licitații pentru parcare etajată

Edilitara Public este noua primărie a Târgu Jiului. Compania primăriei, specializată pentru mici reparații prin oraș, dar mai ales măturarea străzilor, a ajuns acum să-i fie atribuită licitații pentru parcări cu etaj în zona CE Oltenia. Cele mai rapide licitații sunt la lucrările pe care le poate încerca Edilitara. Pe lângă serviciile de curățenie, Edilitara a primit în ultimii ani lucrări de asfaltare de străzi, de multe milioane de lei, care la scurt timp au avut nevoie de reparații.

Acum, viceprimarul Bogdan Bejinaru a anunțat că licitația pentru o parcare etajată din zona Gării- CE Oltenia va fi realizată de …Edilitara, compania subvenționată puternic din bani publici, de primarul Marcel Romanescu. 


Lucrarea se ridică la un milion de euro, după cum declara primarul Marcel Romanescu la un moment dat.


Pe repede înainte a fost emisă autorizația de construcție. Lucrarea urmează să fie făcută în 12 luni.

”Avem toate documentele necesare. Mai urmează semnarea contractului cu Edilitara pentru că aceasta lucrare va fi executată cu Edilitara Public SRL urmând să dăm ordinul de începere”, a spus Bejinaru la Radio Infinit. 


În 2024, Edilitara are un buget de circa 78 de milioane de lei de la primărie, la care se adaugă licitațiile pe care le câștigă pe bandă rulantă, astfel că va fi interesant de văzut cât din bugetul local ajunge la Edilitara prin diverse forme, subvenție sau lucrări atribuite. 

Adrian Dăianu, directorul Edilitara, este mâna dreaptă a primarului, susținătorul nr 1. Tot pe Dăianu l-a trimis înainte și la PSD, unde a preluat organizația pentru a pregăti locul pentru venirea lui Marcel Romanescu de la PNL.

În această campanie electorală, angajații Edilitara au fost angrenați în campania PSD, fiind trimiși inclusiv să care materialele de campanie ale lui Marcel Romanescu, de la tipografie.  În echipa de campanie sunt de asemenea oameni care lucrează la Edilitara.

Vizualizări: 4,926

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: