Cum ajunge o echipă de Liga 2 de la insolvenţă în Liga 1

Farul Constanţa pregăteşte fuziunea cu Viitorul Constanţa şi va juca în Liga 1 în noul sezon. Asta deşi în urmă cu un an echipa se confrunta cu uriaşe probleme financiare şi chiar i s-a cerut insolvența pentru numeroasele datorii acumulate.

La început, ideea fuziunii a fost, oarecum, ținută secretă, dar zilele trecute ambele cluburi au recunoscut că sunt șanse ca acest lucru să se întâmple și, cel mai probabil, se va ajunge la un acord în această direcție până la începutul unui nou sezon competițional. Dacă Viitorul nu a fost niciodată o echipă cu mari probleme financiare, fiind finanţată de Gheorghe Hagi, Farul a avut probleme foarte mari. În urmă cu un an au apărut informații conform cărora Farul ar avea datorii destul de mari către o firmă de pază, care cerea insolvența clubului pentru respectivele sume.

În ceea ce privește deschiderea lui Ciprian Marica la o astfel de idee, aceasta ține, printre altele, de partea financiară. Nu de puține ori, fostul atacant al echipei naționale a declarat că bugetul pe care Farul l-a avut de când a început să se implice nu a fost nici pe departe la nivelul altor cluburi, deși, în acest sezon de Liga 2 abia încheiat, echipa, cu Ianis Zicu antrenor, a fost la un pas de play-off și lupta la promovare.

În perioada următoare negocierile vor continua pentru a se forma, în urma fuziunii, o echipă extrem de puternică dar şi o academie de juniori mai puternică, după cum a informat liga2.ro.  Şi baza sportivă va fi una mult mai mare, urmând să se mai construiască terenuri pentru academia noului club pe un teren de dimensiunile celui actual, pe care a fost construită Academia Gică Hagi. Acolo vor fi amenajate terenuri de fotbal şi săli de pregătire pentru copii şi juniori. Practic se va construi încă un complex care va completa academia actuală, făcând-o să devină cea mai importantă din ţară.

Vizualizări: 1,523

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: