Cui îi revine brandul „Pandurii” în cazul declarării falimentului

Brandul, în cazul cluburilor de fotbal, sau marca înregistrată la OSIM este un bun transmisibil, având rol de protecție din punct de vedere comercial. În cazul clubului Pandurii nu se știe clar cine deține marca, aceasta fiind înregistrată inițial la OSIM de fostul președinte Marin Condescu împreună cu alte trei persoane fizice în anul 2005.

Mărcile, potrivit legislației din România pot fi revendicate, cumpărate sau licitate cu scopul de a duce numele mai departe. În cazul cluburilor de fotbal care au intrat în faliment în anii trecuți, precum Petrolul, UTA sau FC Argeș, noile echipe înființate în orașele respective au achiziționat marca și apoi s-au înregistrat cu același nume. În cazul celor de la Pandurii situația pare mai complicată pentru că marca a aparținut din 2005 fostului președinte Marin Condescu, care a cesionat-o la Pandurii pentru a fi folosită de club. „Nu știu ce se va întâmpla cu brandul, al cui este. Dacă este cesionat și dat spre folosință. Dacă ar fi al clubului Pandurii Târgu Jiu, s-ar scoate la licitație. Dacă este cesionat, în momentul în care firma se radiază, revine către acele persoane”, a explicat la Accent Tv directorul sportiv al clubului Pandurii, Camilian Floroiu care lasă să se înțeleagă că marca este deținută de mai multe persoane.

Ceea ce se știe de la promovarea echipei Pandurii în Liga 1 este că în anul 2005, Toni Greblă, Marin Condescu, Dumitru Popa şi Lavinia Matei au înregistrat la OSIM drepturile asupra numelui şi siglei echipei Pandurii, mai exact „CS Lignitul Pandurii Târgu Jiu 1963”. Între timp, studiind arhivele fotbalului ceva mai atent cei de la Pandurii și-au dat seama în 2012, când clubul sărbătorea 50 de ani, că anul înființării este de fapt 1962, fiind schimbată și sigla dar și marca. Nu se știe însă dacă noua marcă „Pandurii Târgu Jiu 1962” a fost înregistrată de aceleași persoane din 2005. Cert este însă faptul că cine deține marca poate înființa o echipă cu același nume după ce se va declara falimentul clubului.

Vizualizări: 1,965

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: