CSM Târgu Jiu debutează în noul sezon al LNBM!

Se dă startul și în Liga Națională de Baschet Masculin, care se va numi din acest sezon LNBM GETICA 95! CSM Târgu Jiu va debuta sâmbătă seara în noua stagiune, în deplasare, pe terenul echipei Dinamo București. 

CSM Târgu Jiu pornește la drum într-o nouă ediție de campionat, unul care se anunță extrem de interesant și disputat. Oficialii de la Federația Română de Baschet au venit cu schimbări extrem de importante. Consiliul Director al Federației Române de Baschet a decis că sezonul 2024-2025 se va juca pe un sistem cu 16 echipe, astfel că la finalul sezonului 2023-2024 vor retrograda 4 echipe din LNBM! 

În plus, în noul sezon va fi obligatoriu ca doi jucători români să fie în permanență pe teren, față de stagiunea 2022-2023, când regulamentul impunea ca formațiile din LNBM să aibă cel puțin doi jucători români pe teren doar în prima repriză și cel puțin unul în a doua repriză. Astfel, fiecare meci devine extrem de important, fiecare victorie va conta enorm în economia finală a clasamentului. Gruparea gorjeană pornește la drum cu obiectivul clar de a rămâne pe prima scenă a baschetului românesc. 

Baschetbaliștii gorjeni deschid seria meciurilor din această stagiune cu o confruntare în deplasare, pe terenul echipei Dinamo București. Cu doar două săptămâni în urmă, pe 9 septembrie, cele două echipe s-au întâlnit, la București, într-o partidă de pregătire. Câștig de cauză au avut atunci dinamoviștii, care s-au impus cu 77-70. 

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: