CSM Târgu Jiu are un nou antrenor principal la baschet

CSM Târgu Jiu va avea un nou antrenor principal la echipa de baschet masculin. Americanul Porter Troupe se va ocupa de pregătirea formației gorjene, ca antrenor principal, iar fostul antrenor Claudiu Alionescu va deveni director tehnic.

CSM Târgu Jiu are un nou antrenor principal începând de joi a anunțat baschet.ro. Claudiu Alionescu a făcut un pas în spate pentru a deveni directorul tehnic al echipei gorjene, iar locul său va fi luat de Porter Troupe, veteranul american urmând să rămână și jucător, după cum a anunțat sursa citată.

Alionescu a preluat echipa în iarna acestui an dar renunță acum la postul de principal din cauza problemelor medicale. Anunțul acestei schimbări a fost făcut de Robert Bălăeț, directorul clubului, la conferința de presă premergătoare partidei cu CSM Ploiești. Postul de antrenor secund va fi ocupat în continuare de Alexandru Gliga.

Porter Troupe își anunțase retragerea în această vară, dar gorjenii au reușit să îl convingă să revină pe parchet. După trei meciuri de campionat, baschetbalistul de 39 de ani are medii de 8.7 puncte, 5.3 recuperări și 2.3 pase decisive, conform statisticilor baschet.ro.

Americanul a ajuns în 2008 în România și a evoluat o bună perioadă de timp pentru Energia Târgu Jiu, înainte de a juca pe rând și pentru CSM Steaua, BCM U Pitești, SCM U Craiova și CSM Târgu Jiu. De asemenea, el a mai evoluat în campionatele din Canada, Liban, Polonia și Lituania.

Primul meci pentru noul antrenor de la CSM Târgu Jiu va avea loc sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 18:00, pe terenul celor de la CSM Petrolul Ploiești.

Galerie foto


Vizualizări: 582

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: