Cristina Cilibiu, propusă pentru o candidatură la PNL Gorj

Se complică lucrurile la PNL Gorj! Deși au fost luate o serie de decizii, multe în afara statutului partidului, pentru a face ”liniște” în organizație, acum e mai mult zgomot ca oricând.


Liniștea însemna înlăturarea lui Dan Vîlceanu de la șefia organizației. În locul său a fost numit interimar Gigel Știrbu, treaba lui fiind să pregătească terenul pentru câștigarea alegerilor de către senatorul Ion Iordache, recent întors în PNL.

Numai că, potrivit unor surse politice, numele Cristinei Cilibiu apare tot mai des în discuții la București, dinspre secretarul general al partidului, atunci când vine vorba despre PNL Gorj. Conducerea centrală consideră că astfel ar pune stop conflictului din filială. 

Se pare că, totuși, organizația opune rezistență în ceea ce privește impunerea senatorului Ion Iordache în funcția de președinte, și pare greu de obținut o victorie chiar și cu schimbări în unele organizații din județ. 

În plus, a creat multă revoltă, printre primari, schimbarea din funcții a doi liberali angajați la CE Oltenia, care au participat la o ședință de partid deși li s-a spus să nu meargă.

De aceea, o soluție mai bună pare Cristina Cilibiu, numită de curând prefect de Gorj, promițându-i-se senatorului că va conduce el organizația, dar nu va fi el președinte. 

Miercuri, 26 octombrie, ar putea avea loc o ședință a Biroului Politic Județean (BPJ) Gorj pentru stabilirea datei alegerilor. La ședința anterioară s-a discutat ca alegerile să fie până la finalul lunii noiembrie.

Tot atunci s-a decis ca în unele organizații, cu rezultate de sub 15%, să fie făcute schimbări. În multe dintre acestea nu au fost făcute modificări deoarece birourile locale au respins propunerile BPJ și au rămas aceiași președinți.

Vizualizări: 1,960

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: