Ministrul Transporturilor, la Târgu Jiu: Rolul nostru nu e să facem spectacol

Un nou termen pentru finalizarea centurii municipiului Târgu Jiu. Dacă până acum vorbeam de mijlocul anului viitor pentru terminarea lucrărilor, constructorul şi-a asumat o nouă dată în prezenţa ministrului şi a directorului Direcţiei Regionale de Drumuri: sfârşitul lui 2023.

Prezent la Târgu Jiu, să verifice stadiul lucrărilor de pe şantierul centurii, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, le-a transmis constructorilor să păstreze ritmul alert din ultimele săptămâni ca să nu rişte să primească un certificat negativ aşa cum au primit deja alţi constructori care nu au respectat termenele asumate.

„Nu se poate altfel. Noi am început să dăm certificate negative altor companii. Nu aş vrea să intrăm în acest carusel. Rolul nostru nu e să facem rezilieri de contracte în faţa presei, să facem spectacol. Eu mă bucur cel mai mult când proiectele merg. Finanţare există, bani avem”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

“Ca termen, sfârşitul anului viitor. Noiembrie, decembrie, anul viitor”, a spus Sorin Georgescu, reprezentantul Secol, compania care se ocupă de lucrări.

În prezent, stadiul lucrărilor este de 70%. Valoarea proiectului este de peste 200 de milioane de lei. Centura municipiului Târgu Jiu are circa 20 de kilometri. Ar fi trebuit să fie gata în 2016, dar prima firmă care a câştigat licitaţia a abandonat lucrările. Acestea sunt continuate acum de italienii de la Secol. 

Vizualizări: 1,805

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: