Crețan: CEO este într-o situație fără precedent. Niciodată nu vor trece peste noi

Foștii angajați ai CEO au protestat ieri, din nou, în fața Casei de Pensii Gorj. Aceștia sunt hotărâți să picheteze sediul Complexului Energetic Oltenia.

Principala nemulțumire este legată de adeverințele pentru pensionarea pe Legea nr.197/2021, despre care spun că sunt incomplete.

”Fiți foarte atenți când primiți aceste adeverințe, să nu vă mulțumiți cu aceste adeverințe. Am avut cazuri în care un om a spus că se retrage pentru că a primit adeverința, dar adeverința era incompletă, care nu este valabilă la Casa de Pensii. Își bat joc de noi în continuare. Personalul care eliberează adeverințele își bate joc de noi. Asta face Complexul Energetic Oltenia, este condus de niște incompetenți care au venit să se procopsească”, este mesajul transmis de președintele Federației Naționale a Muncii, Constantin Crețan, potrivit Radio Infinit.


Crețan spune că el și alți lideri sindicali sunt ”vânați” datorită atitudinii lor: ”Trăiesc cu impresia că suntem vânați liderii care au contribuit la Legea 197. De ce au pierdut procesul Crețan, Scornea, Dănilă, Lulu Păuna? Oamenii de rând câștigă și noi suntem faultați. Propunerea mea pentru voi este să continuăm lupta, să continuăm să vă obțineți drepturile”.

Constantin Crețan este de părere că atitudinea ministrului Burduja va provoca o revoltă în rândul minerilor: ”CEO este într-o situație fără precedent. Trăiesc din banii murdari pe care i-au luat pentru închiderea energiei și mineritului. Iar acest ministru nenorocit, Burduja, vrea să vindem grupurile energetice Ucrainei, ca să poată pune el modulele nucleare în zonele miniere. Niciodată nu vor trece peste noi”.


Președintele Federației Naționale a Muncii spune că protestele se vor muta în fața sediului CEO: ”Dacă nu vor calcula corect pensiile și dacă nu vor pune în aplicare hotărârile judecătorești, vom continua protestele și am hotărât să ne mutăm în fața Complexului Energetic Oltenia”.

Vizualizări: 2,636

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: