Control la liceul din Gorj condus de directorii muzicanți. Plângere la Poliție!

Inspectoratul Școlar din Gorj a început verificările la Liceul Tehnologic din Turburea. A găsit și multe nereguli care au dus la întârzierea salariilor si a burselor pentru elevi. Cei doi directori ai școlii au intrat, brusc, în concediu medical când au auzit că vor fi verificați. Însă asta nu i-a oprit să onoreze invitația la o nuntă unde au cântat fără să se vadă că sunt bolnavi. 

Directorii au desemnat o altă persoană să se ocupe de conducerea școlii cât lipsesc ei, dar această persoană nu are acces la documente. 

După primele verificări, ISJ Gorj anunță că a formulat plângeri către Poliția Turburea și către Casa de Asigurări de Sănătate Dolj.

ISJ mai anunță că, între timp, atât dascălii, cât și elevii au primit banii restanți. 

"Prin planul unic de îndrumare și control, aprobat de Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, este programată, în perioada 20-29 noiembrie 2023, o inspecție școlară generală la Liceul Tehnologic Turburea.

Echipa de inspectori școlari, care s-a deplasat pentru a începe controlul programat, a constatat că persoana desemnată de către domnul director al Liceului Tehnologic Turburea, Sgaibă Liviu, pentru a prelua atribuțiile de director pe perioada incapacității temporare de muncă, nu poate să-și exercite aceste atribuții delegate, deoarece nu are acces la vreun document de proiectare a activității. 

Mai mult, la emiterea deciziei, directorul Liceului Tehnologic Turburea, Sgaibă Liviu, nu a trimis în trezorerie specimen de semnătură a persoanei delegate să preia atribuțiile funcției de director, fapt ce a condus la repercusiuni privind nerespectarea termenelor de plată a salariilor, a burselor elevilor și a utilităților. 

În prima zi de control, s-a constatat că domnul director solicitase adeverință de angajat în data de 3 noiembrie 2023 (vineri), deși - curios - concediul medical a început în data de 6 noiembrie 2023 (luni).

Cu privire la aceste nereguli identificate în cadrul Liceului Tehnologic Turburea, Inspectoratul Școlar Județean Gorj a sesizat instituțiile abilitate ale statului român", anunță ISJ Gorj. 

Vizualizări: 2,923

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: