Contracte reziliate pentru concesionarii satului de vacanţă Polovragi
Primăria Polovragi a concesionat, în urmă cu aproximativ patru ani, un număr de 86 de parcele în zona Cheilor Olteţului, între Munţii Parâng şi Căpăţânii, în vederea amenajării unui sat de vacanţă. Deşi zona a fost electrificată, mai mult de jumătate dintre concesionari s-au ales cu contractele reziliate ori au renunţat de bună voie la ideea de a mai construi pensiuni şi case de vacanţă la Polovragi.
O suprafaţă de aproximativ 6,5 hectare din zona Cheile Olteţului a fost concesionată în urmă cu circa patru ani în vederea amenajării unui sat de vacanţă. Iniţial, Primăria Polovragi a concesionat un număr de 86 de parcele, pentru 11 pensiuni şi 75 de case de vacanţă. Dintre acestea, în momentul de faţă, mai sunt concesionate doar 40 de parcele, asta după ce primăria a reziliat contractele a zeci de concesionari din cauză că nu şi-au îndeplinit obligaţiile financiare la termenele stipulate în documente.
Autorităţile locale spun că au existat şi persoane care au renunţat de bună voie la ideea de a construi pensiuni şi case de vacanţă la Polovragi. „Din cei 86 de concesionari, în momentul de faţă, mai sunt doar 40. Unora dintre ei le-am reziliat noi contractele din cauză că nu au plătit taxele de concesiune la termenele stipulate în contract, iar alţii au renunţat ei singuri din cauza crizei financiare. Parcelele au fost concesionate în urmă cu aproximativ patru ani, pe o perioadă de 49 de ani, iar taxele de concesionare au fost cuprinse între 0,6 cenţi şi 6 euro/mp. Majoritatea concesionarilor sunt din judeţele vecine şi chiar din Bucureşti şi Piteşti”, a declarat Ştefan Făsuescu, primarul comunei Polovragi.
Încep construcţiile în satul de vacanţă
Deşi mai mult de jumătate dintre parcelele concesionate au revenit la primărie, autorităţile locale spun că în această vară vor începe lucrările de construcţie în satul de vacanţă. „Am finalizat electrificarea satului de vacanţă, iar o parte dintre concesionarii care au rămas au venit la primărie pentru a solicita autorizaţii de construcţie. Este vorba despre persoane din Bucureşti şi Piteşti care intenţionează să înceapă lucrările în această vară”, a precizat Ştefan Făsuescu. Odată introduse reţelele de utilităţi, primăria va încerca din nou să concesioneze celalalte parcele. „După ce vom finaliza toate lucrările la utilităţi, vom scoate din nou celelalte parcele pentru concesionare. Vom încerca să găsim soluţii pentru a face oferta cât mai convenabilă astfel încât să reuşim atragerea a cât mai mulţi investitori”, a declarat primarul Făsuescu.