Consilieră de la Camera Agricolă, trimisă în judecată de DNA

Procurorii anticorupţie de la Craiova au finalizat o anchetă ce vizează o angajată a Camerei Agricole Judeţene Gorj, dar şi doi bărbaţi pe care aceasta i-a ajutat să acceseze ilegal fonduri europene nerambursabile. Cei doi sunt Nicolae Corlan şi fiul său, Nicolae Daniel Corlan, din Padeș, localitate în care cei de la DNA au mai întocmit dosare similare, care au avut-o însă în mijlocul anchetelor pe Otilia Arjocu, o fostă consilieră de la APIA Gorj.

Aici cei doi au o stupină pe care au dorit să o extindă, procurorii fiind de părere că banii pe care i-au accesat au fost luați ilegal, motiv pentru care acum i-au trimis în judecată.
„În cursul anului 2012, inculpatul Corlan Nicolae Daniel, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, a depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale - Oficiul Județean pentru Plăți și Dezvoltare Rurală Gorj mai multe documente care conțin date false sau nereale, în contextul realizării a două proiecte finanțate din fonduri europene. Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul Corlan Nicolae Daniel a încasat nelegal 82.545,25 lei, sumă cu care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a și constituit parte civilă în cadrul procesului penal. În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumelor de bani existente în două conturi ce aparțin inculpaților Corlan Nicolae Daniel și Low Mioara”, arată DNA.
Ultima declarație de avere a angajatei de la Camera Agricolă Gorj arată că Mioara Low s-a împrumutat în 2011 cu 40.000 de lei, creditul fiind scadent anul acesta. În același an ea a deschis un depozit bancar la o altă bancă, depunând 17.000 de lei, în 2014 ea mai deschizând un depozit bancar în care a depus 20.000 de lei, probabil acum ambele conturi fiind sub măsura sechestrului instituit de DNA. Femeia a avut venituri de peste 51.000 de lei, conform ultimei declarații de avere, soțul său, angajat în cadrul Edilitara Târgu Jiu, având și el venituri de circa 27.000 de lei. Procurorii o acuză pe aceasta de  fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (2 infracțiuni), complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (2 infracțiuni), precum și complicitate la înșelăciune, (2 infracțiuni), procesul urmând să se desfășoare la Tribunalul Gorj.
În ceea ce-l privește pe Nicolae Daniel Corlan acesta este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (2 infracțiuni), precum și înșelăciune (2 infracțiuni), în timp ce tatăl său va fi judecat pentru complicitate la comiterea acestor infracțiuni.

Vizualizări: 2,022

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: