Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Conflict sindical la Şcoala Populară de Artă

Lidera Sindicatului Liber din cadrul Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu îl acuză pe şeful instituţiei, Viorel Gârbaciu, de faptul că ar încerca să desfiinţeze sindicatul respectiv. Instituţia este subordonată Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu spunând că va incerca să medieze neînţelegerile respective.

Simona Vede este lider sindical la vreo câteva zeci de salariaţi din subordinea lui Viorel Gârbaciu. Aceasta susţine că directorul Şcolii Populare de Artă se află în conflict deschis cu ea după ce ea a sesizat un control din partea Curţii de Conturi. Vede spune că inclusiv Consiliul Judeţean a trimis un audit intern să verifice o parte din aspectele semnalate de ea, lidera de sindicat afirmând că o parte dintre fonduri nu ar fi fost folosite corect. "A fost o sesizare făcută de mine pentru că am avut unele suspiciuni, a venit un control, aşteptăm rezultatele, eu şi cunosc o parte din ele, dar nu asta contează. După toate astea domnul director a început să facă presiuni asupra membrilor de sindicat să renunţe la sindicat şi, în consecinţă, în ultimele zile m-am trezit cu tot felul de solicitări din partea colegilor care se retrag din Sindicatul Liber din cadrul Şcolii Populare de Artă. Asta găsesc eu inadmisibil, dorinţa dumnealui de a desfiinţa prin aceste metode sindicatul", spune Vede.

Acuzaţii respinse

Viorel Gârbaciu declară că nu are niciun interes ca sindicatul să fie desfiinţat, acesta menţionând că el a fost cel care i-a sfătuit pe subordonaţii săi să se organizeze într-o astfe de structură. Şeful Şcolii Populare de Artă spune că membrii de sindicat au decis să se retragă din organizaţie pentru că nu ar fi de acord cu demersurile făcute de lidera lor. "Nu am eu nicio treabă cu ce spune doamna, mai ales că eu, când am venit ca director aici, am fost cel care i-a sfătuit pe oameni să îşi înfiinţeze un sindicat. Nu-mi vine să cred că acum sunt acuzat că doresc desfiinţarea lui. Oamenii singuri s-au convins de calităţile liderei lor, nu au susţinut-o în demersurile ei şi, oricum, în judeţul acesta ştiţi foarte vine că cel mai mult ne pricepem la reclamaţii şi petiţii. Nu vreau să-mi fie împroşcat numele. ", spunea ieri şeful Şcolii Populare de Artă.

Sindicatul condus de Simona Vede are zeci de membri şi este afiliat la CNSLR Frăţia, preşedintele filialei Gorj, Valentin Popa, declarând că susţine demersurile făcute până acum de lidera de sindicat. "Cunosc situaţia de acolo, nu mi se pare deloc corect ceea ce se întâmplă şi sper să nu se ajungă la desfiinţarea sindicatului pentru că nu vom accepta aşa ceva. Doamna Vede are tot sprijinul nostru în demersurile pe care le face şi o susţinem mai ales că retragerea membrilor a început să se producă după ce dumneaei a făcut acea sesizare", spune Popa, care este şi consilier judeţean PSD.

Ion Călinoiu, şeful Consiliului Judeţean, instituţie căreia i se subordonează Şcoala Populară de Artă. O echipă de audit verifică de câteva zile cheltuielile făcute la instituţia de cultură, Călinoiu spunând că îi acordă tot girul lui Viorel Gârbaciu, omul care a reuşit să scoată Şcoala Populară de Artă din anonimat.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: