Condescu: Se gândeşte cineva şi la familiile celor de la Pandurii?
Situaţia clubului Pandurii Târgu Jiu a fost foarte dificilă după ce s-a intrat în insolvenţă la finalul anului 2016. De atunci majoritatea angajaţilor clubului şi a fotbaliştilor şi antrenorilor au plecat de la echipă fără a primi banii cuveniţi pentru perioada în care au muncit pentru clubul gorjean. La fel şi firmele care au prestat servicii pentru club nu şi-au mai primit banii datoraţi de Pandurii.
Disputa pe tema banilor câştigaţi în instanţă de clubul Pandurii Târgu Jiu şi pe care clubul îi va recupera prin executare silită de la membrii asociaţi nu s-a încheiat. Senatorul Florin Cârciumaru reproşază iniţiatorului acestui demers juridic, preşedintele Adunării Creditorilor de la Pandurii, Marin Condescu, că ar distruge familiile celor implicaţi. În replică, Marin Condescu întrebă de ce nu se gândeşte nimeni şi la situaţia familiilor angajaţilor clubului şi ale fotbaliştilor neplătiţi.
Senatorul Florin Cârciumaru consideră că, prin acţiunile din instanţă iniţiate împotriva membrilor asociaţi ai clubului Pandurii, Marin Condescu ar distruge vieţi şi familii ale celor care au semnat documentele respective. ”Tu ca om trebuie să te gândeşti dacă, prin această acţiune, vei face rău, pentru că dacă se materializează ceea ce vrea dânsul şi, mai departe, ce vor ceilalţi, nu te gândeşti că distrugi familii şi distrugi oameni? Asta te întreb pe tine, Marin Condescu, nu te-ai gândit vreodată că prin ceea ce faci distrugi vieţi, distrugi oameni?”, a întrebat Cârciumaru la Radio Infinit, el fiind una dintre persoanele care au semnat documentele folosite în instanţă de clubul Pandurii pentru a câştiga procesele cu asociaţii.
Fostul primar a recunoscut public că a semnat acele documente, dar banii respectivi nu au ajuns niciodată la Pandurii, aşa cum de altfel cei de la Pandurii au demonstrat în instanţă.
În replică, Marin Condescu întreabă dacă se gândeşte cineva şi la vieţile şi familiile celor care au muncit sau muncesc la clubul Pandurii şi la fotbalişti şi antrenori: „Senatorul Florin Cârciumaru se referea la familia sa, deşi nu are de ce să îşi facă griji. Dar la echipa Pandurii, cu care s-au lăudat când era vicecampioană a României, cine s-a gândit, se gândeşte cineva şi la familiile celor de la Pandurii? De ce nu s-au gândit şi la familiile angajaţilor clubului şi la jucători atunci când nu au mai dat banii? Când au semnat acele documente prin care se angajau să finanţeze clubul, ştiind că nu vor plăti, nu s-au gândit deloc la oamenii care lucrau acolo şi la familiile lor că nu vor avea de unde să îşi primească banii. Au fost sute de oameni care nu şi-au mai primit banii pentru care au muncit. Nu s-au gândit nici la creditorii clubului, sunt şi acolo peste 150 de firme sau persoane care au avut probleme că nu au mai primit banii pe care clubul Pandurii îi datora”.
Pandurii avea peste 200 de angajaţi, fotbalişti şi antrenori, la intrarea în insolvenţă şi marea majoritate au plecat de la club fără a-şi mai lua banii.