Condescu, despre executarea CEO: Clubul nu poate să se sinucidă

Marin Condescu, fost lider al minerilor din Oltenia, vorbeşte acum despre acţiunea clubului Pandurii, care a blocat conturile CE Oltenia. Condescu este principalul creditor la Pandurii şi a dat mandat pentru blocarea conturilor societăţii. Acesta spune că nu s-ar fi ajuns aici dacă societatea accepta eşalonarea propusă. Condescu acuză conducerea CE Oltenia, într-un interviu la Radio Infinit, că preferă să dea bani pe cauţiuni în taxe de timbru, în loc să îşi achite datoriile către Pandurii.

Reporter: Cum s-a ajuns la blocarea conturilor CE Oltenia?

Marin Condescu: Noi, ca şi creditori, am făcut de trei ani demersuri care să ducă la salvarea echipei Pandurii Târgu Jiu de la faliment. În timpul ăsta, atât Finanţele, cât şi alţi creditori, inclusiv administratorul judiciar au cerut intrarea în faliment. Noi am reuşit să demonstrăm în faţa justiţiei că există creanţe neîncasate care trebuie încasate şi pot duce la salvarea echipei de la faliment. De trei ani, noi, creditorii, am trimis către acţionarii care s-au angajat prin acorduri şi protocoale că finanţează această activitate mesajul să vină să deblocăm această situaţie. Nu s-a vrut, s-a mers în justiţie, s-a câştigat. Când am câştigat în primă instanţă, din nou am trimis adrese şi i-am rugat ca sumele devenite certe şi exigibile să le eşalonăm pe patru ani, să continuăm activitatea. Nu s-a vrut absolut deloc şi atunci administratorul special, sub mandatul dat de creditori, a trebuit să treacă la executarea silită. S-a obţinut o hotărâre în acest sens.

Rep.: De ce nu s-au plătit banii după ce aţi câştigat procesul?

M.C.: Complexul Energetic Oltenia a preferat mai bine să plătească 500 de milioane de lei vechi cauţiune ca să suspende executarea silită. Se va judeca la un termen care nu a fost încă stabilit.

Rep.: Cei de la CEO s-au plâns într-o adresă că le-aţi creat probleme, că nu mai pot folosi conturile curente, că nu mai pot achita facturi şi rate.

M.C.: Păi, acelaşi lucru este şi pentru Pandurii Târgu Jiu. Nu poate să plătească salariaţii, nu poate să plătească jucătorii, nu poate să continue activitatea în liga a 2-a, e şi Centrul de Copii şi Juniori. Dacă ar fi înţeles să reeşaloneze datoria, puteau clar să îşi continue activitatea fără probleme. Complexul Energetic Oltenia a mai parcurs o dată acest drum, în 2013, până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Au plătit şi atunci trei miliarde de lei vechi cauţiuni şi taxă de timbru, ca să meargă în prostie până la capăt, au pierdut, iar acum parcurg acelaşi drum. Care este vina clubului? Şi clubul are de plătit salarii pe 7-8 luni, are de plătit la stat, la creditorii care au avut răbdare până acum. Sunt de plătit foştii jucători care au adus la Târgu Jiu performanţa. Asta este situaţia, nu clubul este cel care a dorit să se ajungă în această situaţie.

Rep.: Cât va mai dura această situaţie?

M.C.: Dacă nu vor face plata, eu pot să vă garantez că vor fi blocate conturile până când se va rezolva situaţia. Clubul vrea să îşi plătească datoriile şi să nu intre în faliment. Din punctul de vedere al creditorilor, lucrurile aşa stau. Pot să apeleze şi la administratorul judiciar, pot să apeleze şi la administratorul special, nu vor avea mandat din partea creditorilor, fiindcă situaţia este foarte grea la Pandurii.

Rep.: În acest moment, cum vă descurcaţi cu plata jucătorilor, cu deplasările?

M.C.: Foarte greu. Mai găsim sponsorizări, mai găsim oameni care dau echipament. Clubul nu poate să se sinucidă, crezând în ceea ce spune Complexul Energetic Oltenia. Compania a dat numai pe cauţiuni 50.000 de lei, când clubul trăia o lună numai din banii aceştia, bani pe care nu o să îi mai recupereze. Consiliul Judeţean Gorj şi Primăria Târgu Jiu cheltuie de asemenea banii contribuabililor pe acţiuni care nu au altă finalitate decât pierderea acestor bani.

Vizualizări: 1,125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: