Complexul Energetic Oltenia, profit la jumătatea anului
Peste 300 de milioane de lei este profitul estimat la șase luni pentru Complexul Energetic Oltenia. Salariații companiei așteaptă însă vestea că bugetul companiei va fi suplimentat la capitolul fondul de salarii. Șefii companiei au depus miercuri la guvern actele necesare memorandumului prin care să poată fi suplimentat fondul de salarii.
Complexul Energetic Oltenia propune rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli, pentru a putea plăti orele suplimentare pentru minerii și energeticienii care lucrează în regim de șapte zile pe săptămână. Este nevoie de suplimentarea fondului de salarii cu 25 de milioane de lei, adică aproape șase milioane de euro.
Compania a depus toate documentele necesare la guvern, în vederea adoptării memorandumului. Liderul sindical Manu Tomescu spune că este nevoie urgentă de aprobarea acestuia. „Administrația CE Oltenia, Consiliul de Supraveghere, Ministerul Energiei și al Finanțelor, Guvernul și Parlamentul României trebuie să recunoască efortul nostru, al salariaților din CE Oltenia și să aprobe urgent Memorandumul prin care cerem rectificarea bugetului prin suplimentarea fondului de salarii! Salariații din CE Oltenia trebuie respectați pentru munca și efortul depus și nu mai pot fi mulțumiți doar cu vorbe și promisiuni”, a spus liderul sindical.
Bugetul inițial a fost fundamentat pe o producție de energie de 14,15 TWh și o producție de lignit de 21 de milioane de tone, dar în noul buget și veniturile companiei vor crește substanțial, pentru că se estimează o producție de energie cu 1 TWh mai mare, iar la cărbune o creștere de un milion de tone. Minerii și energeticienii au fost plătiți lună de lună pentru efortul suplimentar făcut, dar fără rectificarea bugetului nu ar mai fi bani de salarii în ultimele luni ale anului. Orele suplimentare nu pot fi compensate cu zile libere, pentru că în cariere și termocentrale au rămas prea puțini oameni după concedierile masive din ultimii ani.