Cireșele
Cireașa crudă, fără sâmburi, conține vitamina A, C și K, folați, magneziu, potasiu, fosfor, calciu și fibre. Conținutul său de pigmenți antocianici, un antioxidant puternic, face ca absorbția vitaminei C să fie mult mai bună. Are un conținut mediu de 15% glucide, ceea ce o transformă în cel mai energetic fruct roșu.
Studiile conduse pe animale au evidențiat un efect antiinflamator al cireșelor și o eficiență crescută în prevenirea artritei reumatoide.
Cireșele pot fi introduse în alimentația copilului începând cu vârsta de 8 luni (dar nu înainte de a consulta medicul pediatru).
Din păcate cireșele sunt unul dintre alimentele cele mai afectate de pesticide. Acest lucru se întâmplă în principal din cauza faptului că sunt alimentul preferat al unei specii de fluturi care își depun larvele în ele. Ideal ar fi să cumpărăm cireșe din culturi ecologice sau dacă nu, să evităm acel carton cu “Cireșe fără viermi”. Deși incredibil, se pare că celelalte sunt mai sănătoase.