Ciclonul Boris ar putea aduce ninsori la munte

Ciclonul Boris își face simțite efectele, din această noapte, în România. Meteorologii avertizează că urmează două zile de vreme instabilă, ploi, chiar și inundații în anumite regiuni, dar și lapoviță sau ninsoare la munte. În anumite zone ale țării, temperaturile vor scădea, în timpul nopții, până la 10 grade Celsius.

„Din această noapte, 13 septembrie, dar și mâine, 14 septembrie, la noi în țară, în majoritatea zonelor, sunt așteptate precipitații semnificative, dar cantități mai mari în zona Moldovei. 

Astfel, volumul de apă care se va acumula ne poate duce în zona codului portocaliu care a fost deja emis în această dimineață. Și, pentru că astăzi la noi este vremea caldă, sunt temperaturi ridicate cam peste tot în țară, acest impact al frontului de precipitații va fi și cu manifestări de instabilitate termică. Vor fi descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, aspect torențial al ploilor, care să adune cantități importante de apă. 

Perioada de vârf va fi în weekend, iar de săptămâna viitoare temperaturile vor intra în normalul perioadei în care ne aflăm”, a declarat meteorologul la Digi 24. În zona montană cea mai înaltă, dar numai acolo, e posibil să apară lapoviță, ninsoare. Masa de aer foarte rece poate să schimbe forma precipitațiilor.

Vizualizări: 827

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: