S-a descoperit cauza incendiilor din Runcu. Anunțul primarului

Flăcările au ars sute de hectare de teren în comuna Runcu și nu de puține ori autoritățile locale de aici au fost nevoite să ceară cu dispersare ajutor. Din păcate, oamenii au fost cei care au provocat incendiile care au amenințat locuințele consătenilor.




Comuna Runcu este una din cele mai afectate din Gorj de incendiile de vegetație, iar primarul Adi Câmpeanu este convins că oamenii se fac vinovați de flăcările stinse cu greu.


"Nu știu dacă suntem chiar prima comună la capitolul incendii. Eu cred că suntem sub Padeș și mai sunt convins de faptul că avem o cauză umană a acestor incendii.  Tot oamenii dau foc, tot cei din comună care vor să curețe terenurile. A fost extrem de greu de gestionat situația și încă este. Vreau să vă spun că în fiecare incendiu cred că au ars 20-25 de hectare de teren. E bine că am găsit totuși voluntari și surse de apă", a declarat Adi Câmpeanu, primarul din comuna Runcu.


Autoritățile de aici susțin că vor sancționa aspru vinovații când aceștia vor fi depistați.


"Au fost nopți când am păzit să nu se reaprindă și vreau să le atrag atenția că dacă descopăr cine dă foc voi merge pe sancțiunea maximă și pot ajunge până la răspunderea penală pentru că altfel nu se poate", a mai adăugat edilul de la Runcu.

Vizualizări: 4,368

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: