Angajatul prins cu mâncare furată din cantina spitalului a fost dat afară

Angajatul Spitalului Judeţean din Târgu Jiu care a furat mâncare din cantina unităţii medicale a fost demis, la finalizarea anchetei interne, au anunţat, marţi, oficialii spitalului.

Ancheta a demonstrat că alimentele urmau să fie folosite la un eveniment familial. Potrivit unor surse, bărbatul ar fi spus că a luat mâncarea pentru o pomană. Alţi patru angajaţi - trei bucătari şi un muncitor - au fost sancţionaţi.

”Comisia de cercetare disciplinară care a analizat incidentul ce a avut loc în data de 29 august 2024, la Blocul Alimentar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a finalizat raportul şi l-a înaintat astăzi managerului unităţii medicale. Analizând întregul material probator, comisia de cercetare disciplinară a constatat că muncitorul necalificat de la Blocul Alimentar a luat decizia de a sustrage toate produsele găsite de poliţişti în maşina sa personală, urmând a le folosi la un eveniment în familie”, a transmis Spitalul Judeţean Târgu Jiu, într-un comunicat de presă.

Având în vedere declaraţiile celor convocaţi de membrii comisiei de cercetare, în cazul a trei bucătari şi unui alt muncitor la Blocul Alimentar au fost constatate abateri disciplinare săvârşite de aceştia. Cei patru nu au respectat îndatoririle de serviciu.

”Astfel, în baza raportului comisiei de cercetare disciplinară, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a decis sancţionarea muncitorului necalificat cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă, sancţiune disciplinară prevăzută de art. 248 alin.1, lit. e) din Codul Muncii. În cazul celorlalţi patru angajaţi, managerul unităţii a dispus aplicarea sancţiunii disciplinare de reducere a salariului de bază cu 10% pe o durată de 3 luni”, se mai arată în comunicat.

Vizualizări: 1,807

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: