Chiriaşii din barăcile de la ACH se mută la Tribunal

Sute de persoane sunt hotărâte să ia cu asalt coridoarele Tribunalului Gorj în ziua în care se judecă procesul cu executorul. Aproximativ 100 de familii au contestat în instanţă decizia de executare silită. Oamenii spun că îşi vor căuta dreptatea deoarece nu au unde să locuiască. Cu toate acestea, există şi chiriaşi ce au case sau terenuri în localităţile de unde provin, fapt dovedit în urma adreselor trimise de municipalitate primăriilor din judeţ.

Chiriaşii din barăcile de la ACH au contestat în instanţă decizia de executare silită. Aproximativ 100 de familii ameninţă cu faptul că vor umple coridoarele Tribunalului Gorj în data de 22 iunie când va avea loc procesul. Oamenii speră să obţină cel puţin o hotărâre judecătorească prin care să li se permită locuirea în casele de carton până în luna octombrie când le va expira contractul de închiriere încheiat cu Primăria Târgu Jiu. În timp ce chiriaşii speră să li se facă dreptate, autorităţile consideră că proprietarul terenului are dreptul să-l utilizeze când doreşte. Până în momentul în care magistraţii nu vor pronunţa sentinţa privind contestaţia, executorul judecătoresc nu poate întreprinde acţiunea de evacuare.

Aşteaptă mila autorităţilor

Cei peste 200 de târgujieni care locuiesc în barăcile din zona ACH speră ca Primăria să le asigure un alt acoperiş deasupra capul. Ei spun că nu au posibilităţi materiale pentru a-şi închiria garsoniere sau apartamente. “Singura mea speranţă este primăria. Poate îmi dă vreo locuinţă socială. Am 66 de ani şi am lucrat 15 ani la mină. De ceva timp sunt operată la inimă şi nu pot face efort. Aşa că dacă nu mai pot munci nici la copii nu le convine să mă ţină degeaba. Pentru că stăm aici plătim primăriei o chirie de 73 lei/lună, iar în cazul în care nu achităm până pe data de 10 ale fiecărei luni plătim cu penalizări. Chiar şi aşa bolnavă voi merge la tribunal împreună cu ceilalţi pentru a ne apăra drepturile”, a declarat Ana Hârşovescu.

Familiile cu mulţi copii speră să aibă prioritate în cazul repartizării unor locuinţe sociale. “Am trei copii, iar la ţară surorile mele nu mă primesc pe mine şi familia mea. Nu am unde să mă duc. Sperăm ca autorităţile să se gândească în primul rând la copii. Cei care au case la ţară ar trebui să mute. Dacă aş avea unde pleca nu aş mai sta la mila altora”, a declarat Victoria Baciu. 

VERIFICĂRI

Municipalitatea face anchete sociale pentru a vedea dacă membrii familiei deţin terenuri în localităţile de unde provin. “ Până în momentul de faţă, am primit răspuns decât de la Tismana, iar potrivit datelor transmise patru familii au case şi terenuri pe raza localităţii”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: