Chiftelute in sos picant

Chiftelutele in sos picant se prepara avand urmatoarele ingrediente:

500 gr carne de porc (sau amestecata carne de porc si de vita)
250 ml apa
50 ml sos de soia
2 ardei iuti
3-4 catei de usturoi
O legatura de patrunjel
O legatura de ceapa verde
Sare, piper, ulei
Faina
O conserva ananas
2-3 castraveti

In primul rand trebuie tocata carnea. Este bine sa dai carnea de doua ori prin masina de tocat pentru a fi mai marunta. Usturoiul se piseaza si se adauga odata cu ceapa verde tocata. Se presara jumatate din patrunjelul tocat, ardeiul iute si se amesteca foarte bine carnea.

Potriveste carnea de sare si piper dupa care poti incepe sa formezi chiftelutele. Uda-ti mainile in apa rece, formeaza bilutele de carne dupa care da-le prin faina pana se acopera bine. Pune-le apoi in tigaie la prajit.

Si daca am terminat de prajit chiftelutele, este momentul sa ne ocupam de a doua parte a mancarii noastre. 

 
Ia un bol incapator pune sosul de soia, cu apa, jumatate din conserva de ananas si putin piper. Amesteca totul foarte bine, adauga restul de ardei iute si patrunjelul si continua sa amesteci cu mixerul pana cand obtii o pasta. Pune pasta putin pe foc cu o lingura de ulei, pune si chiftelutele cu restul de ananas si prajeste-le timp de cateva minute.


Iata cum dintr-o mancare aparent banala ai reusitsa faci o mancare delicioasa! 

Vizualizări: 1,316

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: