Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

CEO rămâne fără specialişti. Boza cere ajutor

Sorin Boza s-a plâns senatorului Florin Cârciumaru că în cel mult cinci ani ar putea rămâne fără specialişti la Complexul Energetic Oltenia. În acest sens, managerul companiei energetice a solicitat ajutor universităţii din Petroşani.

Senatorul Florin Cârciumaru a explicat că Sorin Boza a făcut o analiză a personalului. La acest capitol, compania suferă cel mai mult. „Discutam cu conducerea CEO că, după o analiză a dânşilor, vor fi puşi în 2022 – 2023 în situaţia de a nu mai avea cadre tehnice pregătite pe probleme de minerit. Pentru asta, au făcut o deplasare la Universitatea Petroşani, în ideea de a discuta cu rectorul de acolo să facă în aşa fel încât să mai atragă şi să pregătească oameni pentru specialitatea de care este nevoie în Complexul Energetic Oltenia”, a declarat Florin Cârciumaru.

Forţa de muncă este îmbătrânită la nivelul CEO. 50 de ani este media vârstei angajaţilor din companie. „La ora actuală, suferim la nivel de Gorj, de ţară, din cauza lipsei de forţă de muncă calificată. Toată forţa de muncă a plecat în exterior. Noi încercăm să lucrăm cu ce ne vine din afară. Din punct de vedere al exproprierilor, deschiderilor de front la Jilţ, Tismana, Roşia, noi le-am dat o mână de ajutor celor de la CEO. Facem un front comun să mergem să rezolvăm problema cu certificatele de CO2, am rezolvat problema cu Codul Silvic. Mai sunt şi alte modificări legislative, dar CEO trebuie să vină cu iniţiativa”, a mai transmis Cârciumaru.

De altfel, oficialii companiei energetice încearcă să întinerească forţa de muncă prin cooptarea tinerilor în şcolile profesionale. CEO oferă burse pentru zeci de tineri care aleg să înveţe o meserie, iar, după cei trei ani de studii, au prioritate la angajarea în cadrul producătorului de energie.

Vizualizări: 4,646

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: