Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Nemulţumiţi de despăgubiri. Vor să blocheze lucrările la BRUA!

Zeci de localnici din Schela au participat marţi la o întâlnire cu autorităţile locale şi reprezentanţi ai firmei care se va ocupa de construirea în România a gazoductului BRUA, oamenii fiind nemulţumiţi de preţurile care li se oferă pentru terenurile ce vor fi traversate de conducta respectivă. Primarul Aristide Şerbănescu afirmă că localnicii din Schela vor deschide un proces prin care să blocheze lucrările.

Conducta va alimenta cu gaze Bulgaria, România, Ungaria şi Austria şi va traversa 10 judeţe din România. Din cele 17.000 de proprietăţi pe care le traversează, peste 5.500 sunt din Gorj, la Schela fiind vorba de peste 600 de proprietari afectaţi. Oamenii nu au venit cu gânduri bune la întâlnirea de marţi, fiind supăraţi că li se oferă preţuri mici pentru a li se lua terenurile. Situaţia seamănă cu cea de la centura ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, unde statul oferă preţuri mici, oamenii fiind nevoiţi să deschidă procese civile la instanţă pentru a obţine despăgubiri mai juste.

„Peste 100 de oameni au venit la întâlnirea aceasta şi nu am întâlnit pe unul care să fie mulţumit de preţul care este oferit. Din ce spuneau ei la întâlnire, vor să obţină o ordonanţă preşedinţială pentru a bloca lucrările şi apoi vor vedea ce paşi trebuie făcuţi pentru a fi despăgubiţi la o valoare acceptabilă. Toţi cei care au luat cuvântul aici au fost nemulţumiţi, ceea ce trebuie să dea de gândit”, a spus Aristide Şerbănescu, primarul din Schela.

În localitatea învecinată, Turcineşti, unde sunt doar vreo 20 de proprietăţi afectate, lucrurile nu sunt atât de complicate. Din contră, primarul Dumitru Modrea are motive de bucurie pentru că se realizează acest proiect. „La noi în comună oamenii au fost la discuţii cu vreo lună în urmă şi nu mi s-au plâns de vreo problemă. Nici nu sunt foarte multe cazuri şi, în plus, noi, la Turcineşti, vom găzdui viitoarea amenajare de şantier. Asta înseamnă şi nişte bani în plus la bugetul local, nu sume mari, dar e o sursă de câştig pe care noi am obţinut-o. Nu ştiu care e situaţia la Schela unde, într-adevăr, sunt sute de persoane afectate, dar ştiu că primarul era supărat că nu se face amenajarea de şantier la dumnealui. Noi am fost mai abili şi am reuşit să fim selectaţi de firma care va implementa proiectul”, declară primarul Turcineştiului.

Valoarea proiectului BRUA este de circa 280 de milioane de euro, iar 60 de milioane sunt alocaţi realizării proiectului pe teritoriul României. În Gorj conducta intră pe la Dănciuleşti, îşi continuă traseul pe ruta  Hurezani – Jupâneşti spre Târgu Cărbuneşti, după care trece prin Bălăneşti şi Bumbeşti Jiu. Schela este ultima localitate din Gorj traversată de BRUA, de aici conducta străbătând Carpaţii pentru a ajunge spre Ungaria.

Vizualizări: 1,464

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: