CEO preia prin fuziune un institut de proiectare din Dolj

Complexul Energetic Oltenia urmează să aprobe declanșării procedurii de fuziune prin absorbție a Societății Institutul de Cercetare științifică, inginerie tehnologică și Proiectări Mine pe Lignit (ICSITPML) SA Craiova.

Ședința acționarilor, programată pentru data de 13 mai, are pe ordinea de zi fuziunea ICSITPML Craiova. 

 Încorporarea ICSITPML SA Craiova ar putea aduce expertiză și resurse adiționale în cadrul CE Oltenia, însă nu există un punct de vedere oficial al companiei pe acest subiect. 

Institutul de Cercetare Științifică și Proiectare Mine pe Lignit SA (ICSITPML) este un furnizor de servicii de cercetare și dezvoltare experimentală în diverse domenii ale științelor naturale și ingineriei pe piața românească.

Înființat în 1967, ICSITPML a fost creat ca răspuns la necesitatea dezvoltării industriei miniere din regiunea Olteniei. Inițial, institutul a fost conceput pentru a asigura cercetarea și exploatarea a șase mari bazine miniere din zonă (Rovinari, Motru, Jilț, Gilort - Amaradia, Berbești și Husnicioara), care alimentau cinci centrale termoelectrice importante din țară.

ICSITPML este o societate pe acțiuni cu capital majoritar de stat, iar în 2014 a intrat în procedura generală de insolvență, conform unei hotărâri a Tribunalului Dolj. Administrarea specială a depus un plan de reorganizare, care a fost aprobat de creditori și acceptat de instanța de judecată.

Pe 13 februarie 2019, Tribunalul Dolj a emis Decizia nr. 93 prin care a dispus ieșirea Institutului de Cercetare Științifică și Proiectare Mine pe Lignit SA din starea de insolvență.

 
 
 
 
 
 

Vizualizări: 2,888

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: