Centrala de la Iernut, inaugurată cu o întârziere de patru ani

Romgaz va finaliza centrala de la Iernut până la 31 decembrie 2024, conform anunțului făcut de companie la Bursa de Valori București. Această realizare va marca o întârziere de patru ani a proiectului, în ciuda faptului că Romgaz a primit finanțare prin Planul Național de Investiții. Compania risca să piardă aceste fonduri în cazul în care nu respectă termenul propus.

Inaugurarea centralei are relevanță pentru a putea estima termenele la care vor fi finalizate centralele pe gaz de la CE Oltenia, pentru care nu au fost făcute nici licitații.

În anul 2016, Romgaz a încheiat un contract cu asocierea dintre Duro Felguera și Romelectro pentru construcția unei centrale noi cu ciclu combinat și turbine cu gaze la Iernut, având o capacitate de 430 MW. Contractul includea proiectarea, livrarea echipamentelor, execuția lucrărilor și punerea în funcțiune, la o valoare totală de 268 milioane de euro plus TVA.

Cu toate acestea, noua centrală, situată pe amplasamentul celei vechi, unde funcționează doar un grup, a experimentat o întârziere semnificativă și ar fi trebuit să intre în funcțiune în anul 2020.

Vizualizări: 1,383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: