Ce se întâmplă cu cele două grupuri de la Rovinari și Turceni, programate să fie închise în acest an

Cele două grupuri energetice de la Rovinari și Turceni, care erau programate să fie închise la sfârșitul acestui an, vor funcționa în continuare. Anunțul a fost făcut de Ion Rușeț, care a transmis că solicitarea a fost făcută de cei de la Transelectrica.

Grupul 3, de la Termocentrala Rovinari, și grupul 7, de la Turceni, erau pe listă, în planul de restructurare, să fie închise la 31 decembrie 2022. Criza din domeniul energiei fac ca programul de restructurare care a fost aprobat pentru Complexul Energetic Oltenia să fie pus pe amânare.

“Aveam obligația, prin planul de restructurare, să închidem două grupuri energetice, unul la Rovinari – grupul 3, și grupul 7 – la Turceni. A venit notificarea de la Transelectrica către Minister, prin care se solicită să nu se închidă aceste grupuri. Ceea ce a spus domnul ministru: Nu se închide nimic în 2022, că nu se realizează pașii prevăzuți în programul de restructurare este un adevăr. Funcționează și trebuiau să fie închise la sfârșitul lui decembrie 2022”, a declarat Ion Rușeț, consilierul Directoratului CE Oltenia.

De altfel, în locul grupului 3 ar fi trebuit să fie deschis grupul 5. Acesta este însă încă în lucrări și va fi pornit abia la anul, dar nu se știe exact când.

„Grupul 3 de la Rovinari trebuia închis în condițiile în care trebuia să intre în funcțiune grupul 5. Au fost probleme cu prestatorul nostru, constructorul RomElectro și grupul 5 va intra în funcțiune în 2023. Nu știu să vă spun luna. În cursul anului 2023 a fost informația pe care am cules-o”, a mai spus Rușeț într-o emisiune la Tele3.

Potrivit datelor furnizate de Transelectrica, în această dimineață, energia produsă pe bază de cărbune asigura circa 15%, circa 1200 de MW, din totalul energiei produse în țara noastră. 

Vizualizări: 2,694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: