CE Oltenia, obligat să-i plătească avocaţii lui Gârjoabă
Complexul Energetic Oltenia a contestat în instanţă decizia prin care procurorii l-au scos de sub urmărire penală pe sindicalistul Corneliu Gârjoabă, după o plângere a companiei. Judecătorii de la Tribunalul Gorj au respins plângerea CE Oltenia, ba mai mult, a obligat compania să-i plătească lui Gârjoabă cheltuielile judiciare în sumă de 3720 de lei.
Corneliu Gârjoabă a fost cercetat de DNA pentru instigare la abuz în serviciu în perioada în care avea calitatea de director la Turceni. Fostul director a fost acuzat că a făcut demersurile necesare pentru ca soţia lui să primească un salariu mai mare. Iniţial, verificările au fost efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, după care dosarul a fost declinat pentru soluţionare la Direcţia Naţională Anticorupţie Gorj. Procurorii au decis însă scoaterea de sub urmărire penală în acest caz.
Corneliu Gârjoabă a fost suspendat din funcţia pe care o avea la CEO din cauză că avea dosar penal, iar administraţiei nu i-a picat bine când s-a decis nevinovăţia fostului director.
Complexul Energetic Oltenia a contestat decizia procurorilor, iar Tribunalul Gorj a judecat cauza miercuri 9 aprilie, dându-i câştig de cauză lui Gârjoabă, respingând plângerea făcută de CEO. Acum, complexul va trebui să suporte toate cheltuielile de judecată. “Respinge ca nefondată plângerea formulată de petiţionara SC Complexul Energetic Oltenia SA., împotriva ordonanţei de scoatere de sub urmărire penală nr. 89/P/2013 din data de 31.01.2014. Obligă petiţionara SC Complexul Energetic Oltenia SA la 40 lei cheltuieli judiciare statului. Obligă petiţionara SC Complexul Energetic Oltenia SA la 3720 lei cheltuieli judiciare către intimatul Gârjoabă Corneliu. Definitivă”, se arată în dispoziţia dată magistraţii Tribunalului Gorj.
Vrea ca Răuţ să plătească cheltuielile
CE Oltenia nu va plăti doar avocaţii lui Gârjoabă, ci şi salariul acestuia pentru mai bine de un an. Corneliu Gârjoabă spune va face demersurile necesare astfel încât cheltuielile să fie suportate de către cei care l-au suspendat din funcţie. “Acum urmează ca ei să-mi dea toate drepturile băneşti conform ultimului post, de şef departament, până la zi, pe o perioadă de 1 an şi 2 luni. Îmi pare rău că aceşti bani vor fi daţi din contul întreprinderii, nu din buzunarul celor care au greşit. Cer vinovaţilor să-şi dea demisia, directorului de Resurse Umane şi slugile lui din corpul de control care n-au făcut niciun control, au scris o constatare la dictarea acestui director. Voi face toate demersurile ca cei care şi-au bătut joc de mine un an şi jumătate, m-au lăsat fără sursă de existenţă, să plătească” a spus Corneliu Gârjoabă.
A refuzat propunerea CEO
Corneliu Gârjoabă a revenit la serviciu la mijlocul luni martie, după mai bine de un an de procese în care s-a judecat cu Complexul Energetic Oltenia. Acesta a fost reîncadrat pe ultima funcţie deţinută şi anume aceea de inginer minier la Mina Tehomir. Instanţa a stabilit însă ca Gârjoabă să fie repus pe funcţia de şef departament. Gârjoabă spune că i s-a propus să fie adjunctul lui Petroniu, la Divizia de Strategie Dezvoltare din cadrul CE Oltenia, însă el a refuzat, dorind să-i fie reînfiinţată vechea funcţie. “Mi s-a oferit funcţia de şef, de director adjunct strategii dezvoltare, am refuzat-o că dispozitivul sentinţei spune clar să mi se facă postul de şef departament resurse umane EMC Jilţ”, a mai spus Corneliu Gârjoabă.