Ce examene medicale trebuie să treci în 2024 pentru a putea obține permisul!

Cei care vor să obțină permisul de conducere sau să își schimbe permisul a cărui valabilitate expiră, sunt obligați să prezinte autorităților și fișa medicală. Din aceasta trebuie să reiasă că sunt apți fizic și mental să conducă un vehicul.

O regulă impusă tuturor șoferilor, fie ei aspiranți sau experimentați, este că trebuie să fie apți fizic și psihic. Pentru a dovedi aceasta, au nevoie de un aviz medical și psihologic.

De aceea, toți cei care vor să obțină sau să-și reînnoiască permisul de conducere, trebuie să fie evaluați medical și psihologic.

Cei care își întocmesc fișa medicală pentru obținerea sau reînnoirea permisului de conducere trebuie să treacă de examenele medicale ale următoarelor specializări: medicină internă, pneumologie, ortopedie și traumatologie, neurologie, psihiatrie, ORL și oftalmologie.

Fișa medicală se eliberează în dublu exemplar, însoțită fiind de adeverința de boli cronice eliberată de medicul de familie.

Dacă la unul dintre examenele menționate mai sus șoferul este declarat inapt, atunci aceasta va fi și concluzia finală a întregii evaluări.

Vizualizări: 3,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: