Câte ore trebuie să muncești ca să scapi de o amendă
Înlocuirea amenzilor cu muncă în folosul comunității nu se face uniform la instanțele din Gorj. Judecătoria Motru, de exemplu, a înlocuit o amendă de 200 de lei cu șase ore de muncă în folosul comunității. "Pârâta S.D. va presta cele 6 (șase) ore activitate în folosul comunității la activități le de întreținerea curățeniei în locurile de agrement, a parcurilor, spațiilor verzi, drumurilor, aleilor pietonale și cimitirelor; păstrarea curățeniei și igienizarea localității; activități în folosul creșelor, grădinițelor, școlilor, spitalului și altor așezăminte social-culturale; acțiuni de deszăpezire pe străzi și trotuare” după programul de muncă 3 ( trei) ore pe zi, iar în zilele nelucrătoare 6(șase) ore pe zi", a decis instanța.
La Judecătoria Novaci, o amendă de 210 de lei a fost înlocuită cu două ore de muncă în folosul comunității. "Dispune înlocuirea sancțiunii amenzii contravenționale, aplicată intimatului prin procesul verbal de contravenție, cu sancțiunea prestării unei activități în folosul comunității și-l obligă pe acesta să efectueze 2 ore de muncă la Primăria comunei Baia de Fier, județul Gorj", este decizia instanței.
Dacă la Novaci instanțele sunt mai blânde, la Târgu Jiu acestea sunt mai dure. "Înlocuiește sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 1000,00 lei aplicată intimatului prin procesul-verbal ... cu 50 de ore de activitate în folosul comunității", este una dintre deciziile de săptămâna trecută.
Primarii spun că oricum cei care trebuie să presteze muncă nu o fac la modul serios, oamenii fiind greu de supravegheat. (M.M.)