Cât de pregătite sunt şcolile din Gorj pentru noul an

Cu începutul noului an școlar aproape, autoritățile din județul Gorj au realizat controale la toate unităţile de învăţământ.

Perioada de verificări, care a avut loc între 29 august 2023 și 6 septembrie 2023, a implicat trei echipe mixte formate din reprezentanți ai Instituţiei Prefectului judeţului Gorj, ISJ Gorj, IPJ Gorj, DSP Gorj şi ISU Gorj, garantând astfel un control riguros asupra situației unităților de învățământ.

Potrivit subprefectului judeţului Gorj, Mihai Istrate, anul şcolar va începe în condiţii optime: "Anul şcolar 2023-2024 va începe în bune condiţii în toate unităţile de învţământ de pe raza judeţului Gorj, nefiind probleme cu asigurarea spaţiilor de învăţământ pentru un bun proces educativ. Din totalul de 438 de unităţi de învăţământ, 120 sunt cu personalitate juridică, iar 318 structuri".

La nivelul DSP Gorj, din cele 438 de unităţi de învăţământ, funcţionează 196 de grădiniţe cu program normal, din care cinci sunt fără autorizaţie sanitară de funcţionare: "Sunt 26 de grădiniţe cu program prelungit, toate cu autorizaţie, 11 creşe, toate cu autorizaţie şi din şcolile gimnaziale şi primare, din cele 166 de şcoli verificate, sunt patru şcoli primare şi o şcoală gimnazială fără autorizaţie sanitară de funcţionare. De asemenea, toate cele 32 de licee au autorizaţia sanitară din partea DSP Gorj", a transmis subprefectul în cadrul unei conferinţe de presă.

Inspectoratul de Poliție a verificat fiecare unitate de învățământ, cu un accent special pe asigurarea securității. Din cele 438 de unități, 296 sunt echipate cu sisteme tehnice de alarmare împotriva efracției, inclusiv supraveghere video, iar 52 dispun atât de pază umană cât și de sisteme tehnice. Cu toate acestea, 90 dintre unități nu au nici pază umană, nici sisteme tehnice de alarmare.

În ceea ce privește transportul școlar, se constată că sunt 122 de microbuze, din care 120 sunt funcționale și două necesită reparații.

"Din punct de vedere al uat-urilor care au în administrare clădirile unităţilor şcolare, au fost dispuse lucrări de investiţii şi reabilitări ample în valoare de 24 milioane de lei la 48 de unităţi şcolare, făcându-se propunere pentru intervenţii în ceea ce priveşte reabilitarea anumitor clădiri pentru anul şcolar în curs. Făcând o comparaţie cu anul trecut, sunt mai puţine clădiri fără autorizaţie", mai spune subprefectul.

Vizualizări: 1,180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: