Căsuța de lectură, la Novaci

Voluntarii novăceni lucrează încă din vara acestui an la proiectul ”Biblioteca stradală”, proiect în cadrul căruia în cursul săptamânii viitoare se finalizează activitatea de voluntariat ”Căsuța de lectură”. Voluntarii, care doresc să rămână în anonimat, au colectat cărți prin donații și au vopsit cele 4 căsuțe oferite de Primăria Orașului Novaci.

În orașul Novaci sunt montate 4 căsuțe de lectură: una la Centrul de Îngrijire a Persoanelor Vârstnice de pe strada Ocolului; două la Spitalul Orăsenesc Novaci și una în autogara Novaci (stația de autobuze).

Există și un regulament de utilizare. Cine ia o carte aduce alta în schimb și are grijă să o așeze frumos. Cine împrumută o carte trebuie să aibă grijă de ea și să o aducă în bune condiții. Cei care vor să doneze cărți le pot duce la Casa de cultură din localitate.

Genurile de carte primite prin donație: literatură pentru copii, lucrări de literatură clasică (universală), cărți polițiste și de aventură, cărți cu caracter istoric, toate ușor de parcurs ca posibilitate de întelegere a mesajului transmis prin conținutul scris, cu scris format mai mare. Se acceptă si cărți de colorat pentru copiii din spital, jocuri logice, rebus, cu condiția să fie într-o stare acceptabilă.

Vizualizări: 1,453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: